in Steenwijk gebeurt het!


De agenda van Steenwijk!


Koophart van de Kop!
Skip Repetitive Navigational Links

Evenementen en activiteiten

Hier heeft u het overzicht van de activiteiten in Steenwijk en omstreken.
Alle activiteiten hier zijn vrij toegankelijk tenzij dit anders vermeld staat. Mist u iets of wilt u uw activiteit hier ook vermeld zien dan kan dat!

Voeg uw eigen activiteit toe

« vorige

Let op! Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden.
Kies Start of klik hier voor de actuele evenementen in Steenwijk.

Tango Extremo presenteert Mattheus Passie

17 March 2018 Tijd: 20:00 - 22:30

In maart en april 2018 tourt het orkest Tango Extremo met de Nederlandse acteur Peter Faber, sopraan Sharon Kips en bariton Job Hubatka met een bijzonder programma door het land. Een speciale uitvoering van het grootste klassieke meesterwerk van West-Europa, de Mattheus Passie, waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus.

Theatermaker Jan Rot heeft van dit verhaal een hedendaags en toegankelijke Nederlandse hertaling gemaakt, waarbij de koralen in het Nederlands kunnen worden meegezongen door het publiek. De melodieën van de klassieke Mattheus Passie zijn onveranderd gebleven en in een eigentijdse Latijns- Amerikaanse context geplaatst. In de voorstelling vertolkt acteur Peter Faber de rol van Evangelist. Sharon Kips en Job Hubatka zingen de verschillende recitatieven en aria’s en Tango Extremo voegt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze Paasvoorstelling. Peter Faber begon in de jaren zeventig als acteur bij Het Werktheater en werd later bekend van onder andere ‘Een brug te ver’, ‘Ciske de Rat’, ‘Flodder’, ‘Max Havelaar’ en ‘Oeroeg’. Ook schreef hij solovoorstellingen, columns en kinderprogramma’s. Hij werd 2 x bekroond met de Louis d’Or prijs. Sharon Kips, bekend als winnares van The X-Factor, heeft 9 albums uitgebracht. Zij stond in het voorprogramma van Beyonce en is nu voornamelijk actief in het gospel en evangelische circuit. Hiermee staat ze op grote evenementen zoals de EO-Jongerendag en de Nederland Zingt-dag.

Tango Extremo heeft een niet meer weg te denken plaats in het Nederlandse en buitenlandse muzieklandschap weten te veroveren. De groep speelt op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestival tot klassieke concertzaal tot tangosalon in Nederland, heel Europa, Mexico, Turkije, Rusland, China, Zuid-Afrika, Botswana, Zuid-Korea, Zuid Amerika, Groenland, de Nederlandse Antillen.

Locatie:
Huis Ten Wolde
Onderduikersweg 6
8346 KP De Bult
T: +31521-535400

Entreeprijs: € 30,00 per persoon

Download deze activiteit in uw eigen agendaVoeg deze activiteit toe aan uw eigen agenda

Facebook


« vorige