in Steenwijk gebeurt het!


De agenda van Steenwijk!


Koophart van de Kop!
Skip Repetitive Navigational Links

Evenementen en activiteiten

Hier heeft u het overzicht van de activiteiten in Steenwijk en omstreken.
Alle activiteiten hier zijn vrij toegankelijk tenzij dit anders vermeld staat. Mist u iets of wilt u uw activiteit hier ook vermeld zien dan kan dat!

Voeg uw eigen activiteit toe

« vorige

Let op! Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden.
Kies Start of klik hier voor de actuele evenementen in Steenwijk.

Anthems & Love Songs

21 April 2018 Tijd: 20:15 - 21:30

Op zaterdag 21 april a.s. geeft Cantica Sacra een voorjaarsconcert in de Grote Kerk van Steenwijk dat als titel ‘Anthems & Love Songs’ meekreeg.
Naast prachtige, aansprekende muziek van gerenommeerde hedendaagse componisten als Eric Whitacre, Morten Lauridsen en Howard Goodall staat deze keer tevens de ‘Mass’ van Steve Dobrogosz op het repertoire. Een mis voor koor en piano die bij het koor al jaren op het verlanglijstje stond! Voor de koorleden was het al na enkele repetities duidelijk... hier moeten we ons publiek van laten meegenieten!
De vaste concertbezoekers hebben de afgelopen jaren gemerkt dat Cantica Sacra de gebaande paden van de traditionele grote klassieke werken niet schuwt, maar toch in de loop der tijd een voorliefde heeft ontwikkeld voor de harmonieuze en goed in het gehoor liggende koormuziek van hedendaagse componisten. De vorig jaar uitgevoerde ‘Sunrise Mass’ van Ola Gjeilo is hier een mooi voorbeeld van. En steeds weer worden nieuwe muzikale juweeltjes ontdekt van jonge, met name Amerikaanse en Scandinavische componisten! Bijvoorbeeld Daniel Elder en Kim Andre Arnesen... ook zij komen aan bod op 21 april met hun veelzeggende ‘Ballade to the Moon’ respectievelijk ‘Flight Song’.
Onder leiding van dirigent Claartje van Dokkum en in samenwerking met pianist Jan de Roos en violist Inge Muntendam belooft Cantica Sacra weer garant te staan voor een bijzondere muzikale belevenis!
Aanvang concert 20.15 uur. Kerk open 19.15 uur.
Kaarten aan de kerk €17,50
In voorverkoop €15,- bij koorleden, Foto Jan Vredenburg Steenwijk of via www.canticasacra.nl
Kinderen t/m 16 jaar gratis toegang.

Download deze activiteit in uw eigen agendaVoeg deze activiteit toe aan uw eigen agenda

Facebook


« vorige