in Steenwijk gebeurt het!


De agenda van Steenwijk!


Koophart van de Kop!
Skip Repetitive Navigational Links

Evenementen en activiteiten

Hier heeft u het overzicht van de activiteiten in Steenwijk en omstreken.
Alle activiteiten hier zijn vrij toegankelijk tenzij dit anders vermeld staat. Mist u iets of wilt u uw activiteit hier ook vermeld zien dan kan dat!

Voeg uw eigen activiteit toe

« vorige

Let op! Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden.
Kies Start of klik hier voor de actuele evenementen in Steenwijk.

Uitvoering Missa Brevis van Jacob de Haan

26 January 2019 Tijd: 15:00 - 16:00

Op 26 januari, 15.00 uur vindt in de Kleine Kerk Steenwijk een unieke uitvoering plaats van de Missa Brevis van Jacob de Haan. Voor deze gelegenheid is een projectkoor samengesteld vanuit De Lofstem uit Emmeloord. Muzikale begeleiding: Echo der Golven. Solo: Martine van Atten, Ladyspeaker: Margreet Nijkamp. Dit alles onder de bezielende leiding van Marjo Snoek uit Steenwijk.
De toegang is vrij, na afloop een collecte. Van harte welkom!

Missa Brevis is geschreven door Jacob de Haan. Hij schreef veel symfonische blaasmuziek en diverse vocale Missen. Hij is in 1959 geboren in Heerenveen, afgestudeerd in 1984 in Leeuwarden en heeft bekendheid in de V.S., Australië en Singapore.

Dirigente Marjo Snoek-Gerritsen is geboren in Amsterdam en nu woonachtig in Steenwijk. Ze sloot in 1994 de meerjarige dirigentenopleiding S.N.K. in Utrecht met succes af. Ook de Kurt-Thomascursus in de Haag werd twee maal met goed gevolg doorlopen. Marjo dirigeerde 1999 het groot millennium-mannenkoor van ca.700 mannen in Ruinerwold en daarmee behaalde zij het Benelux Guinness Book of Records. Ze was o.a. dirigente van het Zuid-Westhoeks-mannenkoor in Koudum, dirigente in Sneek, Swifterbant en verschillende plaatsen in de Noordoostpolder. Momenteel dirigeert ze Chr. Gem. koor ‘De Lofstem’ te Emmeloord.

Download deze activiteit in uw eigen agendaVoeg deze activiteit toe aan uw eigen agenda

Facebook


« vorige